Denk je het te weten en of weet je het te denken

Filosofie Platform Breda heeft voortaan elke eerste zondag van de maand een bijeenkomst. Komende op:

Datum :      zondag 6 september 2015                                          Aanvang :  14.00 uur  (welkom vanaf 13.30 uur)                              Entree :      3,50 euro  (gepast aub)                                                          Locatie :    Mondiaal Centrum Breda                                                                 Roland Holststraat 71  Breda                                           

Thema :  (“Spirituele”) Bewustwording

Thema wordt toegelicht en geleid door Ed Visser

Graag tijdig aanmelden via:  info@filosofieplatformbreda.nl

filosofielogo-site

Er wordt weleens ten onrechte gedacht over de filosofie als een of andere hobby. Ook worden filosofen soms of vaak geassocieerd met stoffige, zweverige, geitenwollen sokken-types en dat is jammer. Het Filosofie Platform Breda wil hierin verandering brengen. Wat is nou eigenlijk het doel, de noodzaak tot filosoferen? Allereerst is deze vraag aanleiding om met elkaar in verbinding te komen , met elkaar in gesprek te gaan en zo het leven beter te begrijpen en zodoende trachten antwoorden te zoeken op allerlei levensvragen.

Juist in dit turbulente tijdperk zijn er best veel mensen bezig te zoeken naar een andere manier waarop ze hun leven invulling kunnen geven, nl. het vervullen van eigenlijk wel de allerbelangrijkste levensbehoefte van de mens: geestelijke verrijking die de mens werkelijk vrij en dus gelukkig kan maken.

Onze filosofie als groep ligt er voornamelijk in om zoveel mogelijk ruimte te geven aan ideeën en zoveel mogelijk geïnteresseerden te motiveren om anders, ruimer, dus breder te leren denken. Ons motto luidt dan ook: breedband denken. Het Filosofie Platform Breda wil daarom ook iedereen uitnodigen om op onze bijeenkomsten in een gemoedelijke en ontspannen sfeer met elkaar over allerlei levensvraagstukken van gedachten te wisselen.

Volgens Immanuel Kant  “…kun je filosofie niet leren, je kunt wel leren filosoferen”. “De basis van filosoferen is verwondering”, zei Plato. Want wie zich nooit verwondert, wie alles als normaal beschouwt denkt niet verder na en vraagt zich nooit iets af. Als we ervan bewust zijn dat de filosofie een gebied is van onbegrensde mogelijkheden en beseffen dat juist de oorsprong van onze kennis en vaardigheden in de filosofie ligt, dan zouden we er heel anders tegen aankijken.

Denk je het te weten of weet je het te denken ? Dan ben je ook van harte welkom !

Voor meer informatie en /of vragen mag u ook direct contact opnemen met:

Iris Has, telefoon: 06-28202731
Ed Visser, telefoon:  06-49925377

 

Geef een reactie